Nieuwe partner Iris Hoen en Marjoleine van Leerdam versterken sectorteam Onderwijs

17 april 2019

TeekensKarstens is verheugd met de komst van twee nieuwe onderwijsspecialisten.

Sinds maart versterkt het duo Iris Hoen en Marjoleine van Leerdam het sectorteam Onderwijs van TeekensKarstens advocaten notarissen. Het tweetal werkte voor de overstap naar TK samen bij Wille Donker advocaten in Alphen aan den Rijn. Maak kennis met:

Iris Hoen

De focus van Iris Hoen is de totale juridische dienstverlening binnen de onderwijssector. Iris heeft diepgaande expertise in het onderwijsrecht en privacyrecht en is de vaste strategische adviseur van een groot aantal onderwijsinstellingen zowel in het primair en voortgezet (internationaal) onderwijs als in het MBO en hoger onderwijs. Zij werkt voor en met toezichthouders, bestuurders, directeuren, managers en adviseurs binnen de onderwijssector.

Iris: “Mijn overstap naar TK had meerdere redenen. De sector-aanpak en -gedachte is bij TK volledig geïntegreerd in de organisatie en dat past bij mij. Het beste advies lever je door kennis van zowel het recht als van de markt. Door mijn jarenlange kennis en ervaring in de onderwijssector weet ik wat er speelt, ken ik mijn cliënten en zorg ik – samen met mijn team – dat we vragen omzetten naar oplossingen. Dat wil ik verder uitbouwen met leuke mensen en brede expertise. Dat vind ik bij TK.”

Marjoleine van Leerdam

Onze tweede nieuwe hyperspecialist in het Onderwijsteam is Marjoleine van Leerdam. Ook zij heeft focus op de onderwijssector in de breedste zin van het woord. Zelf is zij gespecialiseerd in het bestuursrecht, arbeidsrecht, medezeggenschapsrecht en privacyrecht en adviseert onder andere over CAO’s, ontslag, ziekte en re-integratie en de AVG.

Marjoleine: “Als beleidsmedewerker bij het ministerie van OCW heb ik ervaring opgedaan met de politieke en beleidsmatige kant van het onderwijs. Dat kan ik nu als advocaat dankbaar en heel zichtbaar inzetten. Vragen van mijn cliënten vertaal ik niet alleen naar praktische juridische oplossingen, maar ook naar strategische: met oog voor ieders belang. TK is een specialistisch kantoor zonder hiërarchie met oog voor het einddoel: ervoor zorgen dat cliënten zo snel mogelijk verder kunnen. Dat sluit aan bij mijn werkwijze. Wij adviseren de juiste route en maken verbinding met de juiste specialist. Intern of extern.”