Indutrade Benelux neemt aandrijf- en besturingsspecialist VarioDrive over

Met de overname van VarioDrive, verbreedt Indutrade haar technische bedrijvengroep met expertise op het gebied van aandrijf- en besturingstechniek en oplossingen voor motion control-uitdagingen.

Op 27 januari jongstleden tekenden VarioDrive en Indutrade Benelux de overeenkomst. Het gespecialiseerde team van VarioDrive bestaat uit gekwalificeerde ingenieurs die intensief met klanten samenwerken bij het vinden van oplossingen voor motion control-uitdagingen.

De propositie van VarioDrive ‘Power in motion’, staat voor de totaalaanpak voor motion control-toepassingen. Dit omvat onder andere het berekenen van de benodigde aandrijving en het geven van advies over de uitvoering van de mechanische opbouw. Marktsegmenten en toepassingen die VarioDrive bedient, zijn voornamelijk OEM-gerelateerd. Het bedrijf uit Oud-Beijerland levert en assembleert zowel elektrische als mechanische componenten. Robuuste software, inclusief duidelijke handleidingen, completeren het pakket. De projectingenieurs van VarioDrive kunnen klanten opleiden en ze verlenen eerstelijnsservice.

Specialisatie

Of het nu gaat om een tractiemotor of koppeling, in samenwerking met hun fabrikanten kan VarioDrive voor elk vraagstuk een oplossing bieden. Indien een standaard component niet voldoet, biedt maatwerk uitkomst. Daarnaast is VarioDrive een Approved Technology Centre (ATC) en officieel distributeur van Parker Hannifin voor haar automation-activiteiten.

Over Indutrade

Indutrade heeft als doel te groeien met bedrijven waarin technische expertise, klantgerichtheid en een lokale infrastructuur centraal staan. De decentrale structuur vormt het hart van de bedrijfscultuur en -strategie. Hierdoor behouden de aangesloten bedrijven hun identiteit en autonomie. Deze vrijheid staat aan de basis van de ondernemende spirit binnen de organisatie.

Team TK

Rudolph Snethlage, advocaat
Vincent Loesberg, advocaat
Rik Kamps, notaris
Maarten van Haren, kandidaat-notaris